Vacatures


Researcher podcast Alles Wordt Beter

De podcast Alles Wordt Beter van De Podcast vzw is een initiatief van tien media en denktanks: Aktief, Apache, Visie, De Wereld Morgen, Kifkif, Lava, MO*, Oikos, Sociaal.net, Sampol. We verrijken het Vlaamse medialandschap met een nieuwe, progressieve podcastserie. Daarmee voeden we het maatschappelijke debat met thema’s, stemmen en perspectieven die elders weinig aan bod komen. Om de twee weken verschijnt er een nieuwe aflevering, telkens rond één thema: een actueel debat of een onderwerp dat meer aandacht verdient.

Functieomschrijving

De Podcast vzw zoekt een researcher die de uitdaging aangaat om zich te verdiepen in allerlei actuele thema’s en iedere aflevering het onderste uit de kan te halen. Je werkt nauw samen met host Tjhoi Ng Sauw en maakt maximaal gebruik van de kennis, contacten en voorstellen van de tien partners om elke podcast voor bereiden. Je komt terecht in een zeer klein en gemotiveerd team, je bent bekwaam om zelfstandig te werken en wordt waar nodig ondersteund door een grote groep initiatiefnemers.

Takenpakket
 • Je staat in voor het uitdiepen van actuele thema’s.
 • Je doet grondig research en speelt dit tijdig door naar de host.Je bepaalt (mee) de insteek van het gesprek of de benadering van het thema.
 • Je zoekt en contacteert interessante en verfrissende sprekers, met aandacht voor diversiteit.
 • Je neemt voor de opnames korte voor-interviews af met de sprekers.
 • Je denkt (mee) na over interessante thema’s en onderwerpen.
Profiel
 • Je kan zelfstandig werken en je neemt zelf initiatief, met andere woorden: je bent zelf ondernemend.
 • Je bent nauwkeurig en gedreven.
 • Je bent flexibel en niet bang van wat avondwerk.
 • Je hebt interesse in de actualiteit en kan je vinden in de missie van de Podcast vzw.
 • Je bent een organisatietalent: je kan goed plannen en behoudt overzicht.
 • Je werkt nauw samen met je collega’s.
Vereisten

Bakken aan ervaring zijn zeker niet vereist. Een grote dosis aan interesse en goesting dan weer wel. Idealiter kunnen starten eind augustus 2022, het nieuwe seizoen gaat in september van start.

Aanbod

– Een leuke bijverdienste. (Student, freelancer,…)
– Boeiend werk in een fijn team met een interessante uitdaging en missie.
– Plaats van tewerkstelling: hoofdzakelijk thuiswerk.

Procedure

Lijkt dit je wat? Stuur dan voor 10 juli een mailtje naar info@alleswordtbeter.be met je cv en een korte motivatiebrief. Je hoort snel van ons!

Wij hechten veel belang aan gelijke kansen en diversiteit op de werkvloer en selecteren enkel op basis van kwaliteiten en talenten. We moedigen iedereen aan om te solliciteren, ongeacht leeftijd, opleiding, socio-economische of culturele achtergrond, seksuele geaardheid of genderidentiteit.